Evolucionisti atraduši iespējamu teoriju kā radusies dzīviba uz zemes ;-)

Zinātnieki, iespējams, atklājuši, kā radās dzīvība uz Zemes

Zinātnieki, iespējams, atklājuši vienu no lielākajiem zinātnes noslēpumiem – to, kā uz Zemes radās dzīvība, ziņo ārvalstu mediji.

Izpētot Antarktīdā atrastu meteorītu, zinātnieki atraduši jaunus pierādījumus tam, ka «būvmateriāli», kuri nodrošināja to, ka mūsu planēta kļūst apdzīvojama, nokļuvuši uz Zemes no kosmosa.

Noskaidrots, ka augsta spiediena un augstas temperatūras iedarbības iespaidā no meteorīta paņemtie daļiņu paraugi izdala amonjaku, kas ir atslēgas sastāvdaļa pašreproducējošās molekulās, uz kuru bāzes vēlāk radās DNS, vēstī «The Independent».

No meteorītiem izdalījies amonjaks varēja kļūt par slāpekļa avotu, uzskata Arizonas universitātes profesore Sandra Pikarello. «Eksperimenti arī pierādījuši: slāpeklis, kurš ir amonjaka sastāvā, un kurš izdalījās no meteorītiem, sastāv no neparastiem izotopiem. Tas norāda uz tā ārpuszemes izcelsmi,» teikts «The Independent».

Zinātnieki apgalvojuši, ka Zeme «agrā jaunībā» tika aktīvi bombardēta no kosmosa – asteroīdi un meteorīti kā lietus bira pār planētu. Tie, visticamāk, arī atnesa Zemei nepieciešamos «ķieģelīšus», lai varētu sākt rasties primitīvās dzīvības formas.

avots «Apollo»